Naaisel 196: héél veel traktatiezakjes

Men neme een heleboel mensen die op facebook dolenthousiast over het communie/lente/groeifeest van hun al-verrassend-grote spruit vertellen. Men voege daar een zesjarige aan toe die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaat. Men bedenke dat het volgend schooljaar een pak drukker zal worden, aangezien de langere schooldagen voor de kindjes keihard gecompenseerd gaan worden door de toevoeging van een job en vage ambitieuze bijleerplannen. Men bekijke de stofvoorraad en beslisse om heel erg vooruitziend te naaien…

Me kijke, na heel wat knip-, strijk- en stikwerk, tevreden naar een heleboel keurige zakjes en voele zich best wel een beetje trots op zichzelven daarvoor.

Men vrage zich vervolgens af of het eigenlijk niet eerder de gewoonte is om simpelweg een vré schone foto te geven als aandenken aan zo’n groei/lente/communifeest. Men zuchte eens diep. Ach ja.
IMG_20160524_123347798 IMG_20160522_181344384

Stof: geel van Hickey’s, rood en donkerblauw uit kringloopwinkel, groenen van de schuinoverbuurvrouw van bommama, grijs en felblauw van stoffenspektakel, donkerpaars uit strik, blauw met bloemetjes uit de sleepstraat.
Patroon en werkwijze: Traktatiezakjes, ofwel recept 2a uit Zo Geknipt 2 van Riet en Lies
Werktijd: lang, heel lang. Ik gok op minstens een tiental uur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s