Naaisels 177 tot 179: slaapzakjes en een knuffeltje

Als elke dag van de laatste maand de laatste dag is, wil dat zeggen dat de buikbaby in Denemarken elk moment geboren kan worden. Maar eigenlijk hoop ik toch dat die kleine meid lievekesgeweg nog een paar weekjes onder haar mama’s hart blijft zitten, minstens tot de tweede module Deens afgerond is…

De Zo Geknipt (2) Sew Along suggereerde om in december slaapzakjes te maken. Obviously, that didn’t work out the way I planned it. December kwam en ging, maar de slaapzakjes bleven een plan dat wachtte op de realisatie. In januari lukte het wel, waardoor dit geschenkje intussen al bij de verst-wegge-vriendjes belandde.
IMG_20160128_124928654Knuffelkonijntje twee, want konijntjes en deze vriendjes gaan nu eenmaal goed samen en de dochter is nu nog steeds erg gehecht aan haar exemplaar. Wat zo erg nog niet is, want oefening baart kunst. In dit geval zorgde een extra stiksel in de hals voor een (in mijn ogen) mooier hoofdje. De dochter was het daar mee eens, enkel de troosttoverkracht van haar exemplaar kon haar ervan weerhouden om het om te ruilen 😉
IMG_20160128_124831586_HDRHet sterrenslaapzakje kreeg een extra laag vulling (wattine die nog over was van de jasjes van de kindjes), waardoor het zeker nooit gestreken moet/mag worden (dan wordt het dikke laagje warmte tot quasi niks gereduceerd). Volgens de dochter bezit haar het sterrenstofje toverkracht, hopelijk helpt het om de kleine meid goed te laten slapen. Of om de mama/papa te troosten als die voor de zoveelste keer wakker geworden is. De rits zou het mogelijk moeten maken om een pamper te verversen zonder dat de slaapzak helemaal af moet. Hopelijk is dat in de praktijk ook effectief het geval, ondanks dat de enige rits die ik kon vinden wat korter was dan de bedoeling is. Fournituren in Ierland: ritsen op een rol? Nooit van gehoord. Ritsen langer dan 75 cm? Enkel double-headed te krijgen. Zucht.
IMG_20160128_125325046
Bij het tweede slaapzakje kon ik nog iets beter inschatten hoe de stukken in elkaar zouden passen, waardoor ik het lijnenspel kon benadrukken door de stofkeuze. Primaire kleuren? Check. Zacht stofje? Check. Poppemie als model? Check. Vraag van de aanstaande papa om eentje in zijn maat te maken? Check (dat is een mega compliment trouwens, dankjewel daarvoor!)
IMG_20160128_125124458Stof: sterren en blauw van stoffenspektakel, konijntjesflanel en donkergroene zachte voeringstof van sleepstraat, geel van hickeys.
Patroon en tutorial van het schattig konijntje: mooshy belly bunny.
Patroon en werkwijze: Slaap zacht, ofwel recept 19 uit Zo Geknipt 2 van Riet en Lies

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s