Naaisels 127 en 132: vlaggen en een zwemzak

Een reuze vlaggenlijn en een zwemzak. De tussenliggende naaisels komen hier pas terecht als alle stukjes van het geboortekadootje af zijn, spannend hé 😉

“Het leven is een feest, je moet alleen zelf de vlaggetjes ophangen.” Die spreuk kwam ik al enkele keren tegen, al dan niet gevolgd door gedachten in mijn hoofd in het genre “duuh, zo lang ik niet kan toveren gaan ze er inderdaad niet vanzelf verschijnen” en “hopelijk hangen ze hoog genoeg zodat ik er met mijn hoofd niet tegen loop”. Soms pak ik spreuken nogal letterlijk op, valt dat op?

Toen er een heel speciale verjaardag aankwam, wist ik meteen wat de jarige zou krijgen: vlaggetjes. Véél vlaggetjes. Dertig vlaggetjes zelfs, om precies te zijn. Niet omdat ik nu plots echt grààg vlaggenlijnen maak, maar omdat sommige mensen het waard zijn om vlaggetjes voor te maken. Mooi meegenomen: tijdens het maken van deze vlaggenlijn besefte ik dat ik het maken van vlaggetjes niet meer zo erg vind. Het lijkt een beetje op werken met biaislint: eerst vervloeken, dan vloeken, aanvaarden, leuk vinden en uiteindelijk fan zijn. Ik ben blijkbaar al in het derde stadium beland, er is nog hoop!

IMG_20150901_091811455_HDRVolgende week vrijdag gaat zoonlief voor het eerst zwemmen met de school, helemaal zonder mama of papa. Daar hoort -uiteraard- een nieuwe zwemzak bij. Zo geknipt 2 werd uitgehaald, ik sakkerde op nestelogen waarvan de handleiding vermist geraakt is, kocht andere en sakkerde op het hulpstukje dat bijna meteen in twee brak, maar kom, na ongeveer twee uur was zijn zwemzak al klaar om een goedkeurende blik van zijn nieuwe eigenaar te krijgen. Die goedkeurende blik, daar doen we het voor hé.
IMG_20150909_163608793Stof vlaggenlijn: vanalles en nog wat (je kunt er onder andere restjes trui, jasvoering en cirkelrok in herkennen)
Patroon vlaggenlijn: bestaan er daar patronen van?

Stof zwemzak: buitenstof ikea, binnenkant waterdichte stof die al zo lang in de voorraad zit dat ik niet meer weet of ze van de sleepstraat of van de strik komt
Fournituren: peperduur koord (€ 1.20 per meter, ik viel bijna omver) en koordstoppers van Hickeys
Patroon zwemzak: Recept 5 uit Zo geknipt 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s