Naaisel 78: giga mr finney

Naaisel 78, ook wel gekend als ‘mr finney int gigagroot’. Of toch alleszins de basis ervan in een stevig ecru stofje. Het kostte me slechts enkele uren om het patroon te tekenen op deze schaal (duw hem in gedachten plat, dan kom je aan iets meer dan 1m tussen kop en kont), enkele uren om de stof te knippen en ettelijke uren om alles aan elkaar te stikken. Al kan ik niet klagen, want dat alles samen lukte me zowaar op 1 week tijd (dankzij manlief die op uitstap ging met de kindjes). Na het ineennaaien kwam het opvullen en dat was een ander paar mouwen. De vulling bestaat uit 2 kussens, 1 zitzak, 2 kussenhoezen, 1 zitzakhoes (ergens aan de onderkant is er een giraffenmotief te zien…) en nog wat restjes stof. Waar de kussenvullingen er nog makkelijk alleen in geduwd konden worden, kwam de zitzakvulling alleen maar erg makkelijk overal behalve erin terecht. Opnieuw dankzij manlief belandde het leeuwendeel uiteindelijk toch effectief erin (isomobolletjespret tijdens veel te late uurtjes).

Helaas, toen de volledig in elkaar genaaide en opgevulde giga mr finney rechtgezet werd, bleek dat ie zo helemaal niet recht kon zitten (hij helde bij het neerzitten zo erg voorover dat zijn neus de grond raakte). Dus kwamen er daarna nog ettelijke uren met de hand naaien bij om hem om te toveren in een flink rechtop zittende knuffel. Het is dat het voor een goed doel was, anders had ik er eerlijk gezegd graag halverwege de brui aan gegeven…

DSC00439Stof: de strik
patroon: zelfgemaakt en zelfs niet herbruikbaar voor deel 2, wegens veel te veel aanpassingen moeten maken achteraf, snif!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s