Naaisel 17: een peuterjurkje

Na een drakencape en een leeuwentrui voor zoonlief, een afgewerkte pyjama en regenbroek voor manlief en een regenbroek en rok voor mezelf besloot ik dat het tijd was om ook eens iets voor dochterlief te maken. Maar wat?

Eerste beslissing: het stofje. Ik zag het in de Sleepstraat en kreeg meteen een beeld van de dochter die het draagt. Dat was makkelijk!

Tweede beslissing: een kleedje. Want als ze er eentje in het vizier krijgt op een broekendag, dan doet ze haar uiterste best om ons duidelijk te maken dat ze liever dat kleedje aan wil. Maar welke? Er zijn zoooooo veel leuke patroontjes, al dan niet met een stap voor stap uitleg erbij, te vinden op internet. Gratis en voor niets dan nog wel, als dat niet mooi meegenomen is dan weet ik het ook niet meer. Google free dress pattern/ gratis patroon kinderkleren/… of begin te klikken op de links van bij eloleo en voor je het weet is de avond voorbij, heb je niets gedaan, maar heb je wel ontzettend veel zin om ook zoiets moois te maken.

Derde beslissing: een A-lijntje. Want dat ziet er nog te doen uit als kleedjes-maakster-vuurdoop. De uitleg van de droomfabriek is duidelijk en er zit niet eens een rits in, hoera!

Het resultaat:

stof: paars met witte stippen: Sleepstraat, winkel tegenover die op de hoek.  Appelblauwzeegroen: kringloopwinkel, ander stuk van het laken waarmee ook de leeuwenwelptrui gevoerd is.
patroon: de droomfabriek (ja, dat ander kleurtje wil zeggen dat het een link is ernaartoe)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s